Evo me napokon u suncem okupanoj Slavoniji. Subota je rezervirana za Našice i Đakovo. Najprije sam Našičane počastila kavom i porazgovarala s brojnim kolegama i okupljenim građanima. Potom sam posjetila našičku tržnicu kojom ovih svibanjskih dana prevladavaju jagode i različite vrste povrtnih sadnica. Razgovori s ljudima koji rezultate svojega rada svakodnevno donose na tržnicu, na neki me način podsjetio na moj zastupnički rad u Europskom parlamentu. I mi u parlamentu “proizvodimo” zakone, odnosno europske direktive i uredbe, a naš rad bit će izravno “na tržištu” 25. svibnja, na predstojećim izborima za Europski parlament. Ovakvi neposredni razgovori s ljudima, gdje izravno čujem njihove probleme, želje i uspjehe – najbolji su način da u Europski parlament prenesem njihov glas.

Slično je bilo i na đakovačkom korzu. Lijepo subotnje prijepodne u središte Đakova je izmamilo stotine ljudi. I opet ista priča kao u svakom hrvatskom gradu: ustrajte na reformama, živnite gospodarstvo i zajedno s Europom, dajte nam što više radnih mjesta!

Inače, u Đakovu su me osobito motivirali dečki iz tamošnjeg nogometnog kluba. Naime, pioniri HNK Đakovo Croatia, bili su silno aktivni u prikupljanju donacija za odlazak na završno natjecanje u Švedsku – Gothia Cup 2014. Naravno, i ja i brojni suradnici, priključili smo se ovoj njihovoj akciji. Želim im uspjeh na natjecanju. Mnogi stariji mogli bi se ugledati na tu njihovu upornost.