U prepunoj dvorani vinkovačke gradske vijećnice, u subotu prijepodne, zastupnica u Europskom parlamentu, Biljana Borzan (SDP), održala je još jednu od niza javnih tribina na temu “Europska unija – prilika, a ne prijetnja!”.

Zastupnica Borzan tom je prilikom prezentirala niz mogućnosti koje se, Hrvatskoj u cjelini, ali i svakoj općini, gradu i županiji, pruža temeljem punopravnog članstva u Europskoj uniji. Međutim, da bi se te mogućnosti maksimalno iskoristile onako kako je to primjerice učinila Poljska, potrebna je bitno bolja i učinkovitija koordiniranost svih koji u Hrvatskoj u tome sudjeluju.

– Razočaranost naših ljudi što nakon ulaska u Europsku uniju nisu osjetili bitan pomak nabolje, posve je razumljiv. Međutim, treba biti realan. Članica smo tek 10 mjeseci, zemlje EU posljednjih godina proživljavaju veću ili manju krizu, a mi sami imamo golemi teret dugogodišnje krize, organiziranog potkradanja vlastite države, manje ili više svjesnog uništavanja vlastitog gsopodarstva – izjavila je Borzan odgovarajući na brojne upite građana i članova SDP-a, koji su svoja pitanja s teme funkcioniranja Europskog parlamenta, ‘prebacili’ na kolosijek domaćih aktualnih tema.

– Za toliko željeni izlazak iz ove dugogodišnje krize koja sve više prerasta u kolektivnu depresiju, nužne su korijenite promjene i znatno veća odlučnost svih – složila se zastupnica Borzan.

Domaćin vinkovačke tribine, bio je Damir Rimac, predsjednik GO SDP-a Vinkovci i saborski zastupnik.