Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan u subotu je u Orahovici s građanima i stranačkim kolegama razgovarala o aktualnim europskim i hrvatskim temama. Budući je predblagdansko vrijeme, Borzan je također sudjelovala i u akciji SDP-ova članstva i njihovih koalicijskih partnera u podjeli prigodnih uskrsnih aranžmana i čokoladnih srca građanima Orahovice i okolnih mjesta.

Osim srdačnih komplimenata upućenih zastupnici Borzan, građani Orahovice su je zasuli i brojnim pitanjima koja su se kretala od onih svakodnevnih, gotovo privatnih, do njezina rada i života u Europskom parlamentu, ali i o neizbježnim političkim aktualnostima. Najviše ih je ipak zanimalo koje su prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju i kada će se to osjetiti u svakodnevnom životu naših ljudi.

Borzan je pojasnila da još uvijek ima puno onih koji misle kako nije dobro što je Hrvatska postala članica EU-a, no sigurna je da će se i oni vrlo brzo uvjeriti u suprotno. Otvorene granice, mogućnosti obrazovanja, korištenja zdravstvenih usluga, legalnog zapošljavanja samo su dio prava koja ostvaruje naš čovjek u svim zemljama Unije. Našim je proizvođačima sada otvoreno ogromno tržište od 500 milijuna ljudi i naši visoko kvalitetni proizvodi bez carina dolaze na prodajna mjestima bogatih zapadnih zemalja EU-a.

Borzan je pozvala građane Orahovice da izađu na predstojeće izbore za Europski parlament jer o njihovom odabiru ovisi kakav će biti raspored snaga unutar Parlamenta, a time i kakve će odredbe biti donošene u narednom petogodišnjem razdoblju.