Tijekom plenarnog zasjedanja Europskog parlamenta u Strasbourgu, zastupnica Borzan ugodno je iznenadila predsjednika Schulza atraktivnim darom iz Osijeka – licitarski vijenac od srca s imenima europskih prijestolnica

Vijenac žarkocrvenih licitarskih srca iz Osijeka od prošloga tjedna krasi ured predsjednika Europskog parlamenta Martina Schulza. Naime, eurozastupnica Biljana Borzan (SDP),  darovala mu je specijalno izrađen dar iz osječke licitarske radionice Ranogajec – vijenac od srca s imenima svih 28 prijestolnica zemalja – članica EU.

Vidno ugodno iznenađen neočekivanim darom, predsjednik Schulz je izjavio kako će ovaj vijenac od sada biti na počasnom mjestu njegova predsjedničkog ureda.

Podsjećamo kako je Biljana Borzan krajem studenog u Europskom parlamentu predstavila licitarska srca iz Osijeka kao dio hrvatske kulturne baštine. Osječki su licitari u Bruxellesu također nagrađeni na natječaju za najbolji iskaz ljubavi prema gradu u kategoriji folklora – nagradu je odnijelo licitarsko srce s porukom Bruxelles, volim te. Crvena, išarana srca postala su pravi hit u prostorima Europskog parlamenta a najtraženiji je baš vijenac s europskim gradovima.

Osječkim je maštovitim licitarima uspjelo spojiti tradicionalnu vještinu s europskom porukom Jedinstvo u različitostima, blagdanski ukrasni vijenac kome posebitost daju ujedinjeni gradovi. U srcima. Lijep simbol kraja godine…s osječkim vedrim doprinosom blagdanskom ozračju.