Delegacija Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta bila je od 28. do 30. listopada u službenom posjetu Srbiji. Kao članica Odbora i Europskog parlamenta iz regije, jedna od četiri prisutna europarlamentarca bila je i Biljana Borzan. Ostali članovi delegacije bili su potpredsjednica Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane EP Christa Klass (Njem), Sofocles Sofocleos (Cip) te Zofija Mazej Kuković (Slo).

Glavni cilj delegacije bio je upoznavanje sa situacijom u Srbiji vezano uz teme rada Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigunost hrane. U tu svrhu organiziran je niz sastanaka s predsjednicima Odbora za europske integracije, Odbora za zaštitu okoliša, Odbora za zdravstvo i obitelj, Odbora za ekonomiju, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energiju te Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo u Nacionalnoj skupštini Srbije.

Osim u Narodnoj skupštini upriličen je i niz sastanaka u resornim ministarstvima. Tako su održani sastanci s ministricom za energiju razvoj i zaštitu okoliša Draganom Mihajlović, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Draganom Glamočićem te predstavnicima drugih ministarstava.  Tema razgovora bio je putu Srbije u članstvo u EU, ali i specifični problemi poput stanja u zdravstvu, ekološki standardi, genetski modificirana hrana i suradnja državnih institucija s nevladinim organizacijama.

Potpredsjednica Odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane u EP Christa Klass je ocijenila posjet iznimno korisnim za razvoj daljnjeg dijaloga i suradnje između institucija EU i Srbije u području zdravstva, sigurnosti hrane i zaštite okoliša.