Nakon što je ranije donirala odjele pedijatrije u nekoliko hrvatskih bolnica s oko 2.500 dječjih pidžama, zastupnica u Europskom parlamentu, Biljana Borzan, donirala je i osječki Dom umirovljenika. Naime, nakon savjetovanja s upravom ove ustanove o tome što bi koristilo većini od oko 350 korisnika, ali i pridonijelo kvaliteti usluge ove ustanove, zastupnica Borzan je donirala 700 frotirskih ručnika i isto toliko velikih pamučnih plahti.

– Za ovakvu donacija sam se odlučila jer sam u komunikaciji s ljudima shvatila što je potrebno takvoj ustanovi kako bi se olakšalo njihovo poslovanje, a još više kako bi se pomoglo korisnicima, ljudima treće životne dobi. Riječ je o sredstvima koja svaki zastupnik u Europskom parlamentu ima pravo potrošiti na svoju promociju. Mislim kako je puno ispravnije, umjesto na promidžbene materijale, taj novac potrošiti na ono što će koristiti mnogim ljudima – izjavila je eurozastupnica Borzan.

Unatoč tome što se osječki Dom umirovljenika dijelom financira proračunskim sredstvima države i Osječko-baranjske županije, ovakve donacije itekako su dobrodošle.

Vršiteljica dužnosti ravnateljice osječkog Doma za starije i nemoćne, Marija Bubalo, zahvalila se europarlamentarki Borzan na toj vrijednoj donaciji, dodajući kako su Domu uvijek korisne takve donacije koje se odnose na potrošni materijal, pozivajući i druge zaintereseirane donatore:

– Pored potrošnog materijala, korisnicima naše ustanove dobrodošla su i darivanja u obliku televizora, ali i računala. Naime, postojeća informatička radionica kojom se koriste umirovljenici, ima tehnološki izrazito zastarjelu opremu – navodi Bubalo.

Inače, pored toga što ovakva donacije olakšavaju rad Doma umirovljenika, zastupnica Borzan u takvim prigodama nastoji angažirati domaće proizvođače. U konkretnom slučaju, kvalitetne ručnike i plahte je isporučila đakovačka tekstilna tvrtka Hemco.