Hrvatske delicije – kulen, kozji sir, bučino i maslinovo ulje i slični kvalitetni prehrambeni proizvodi – danas su dominirali prostorima Europskog parlamenta u Bruxellesu. Naime, u suradnji s Tera Tehnopolisom d.o.o., istraživačko razvojnim centrom iz Osijeka, ured europarlamentarke Biljane Borzan (SDP), omogućio je dolazak i promociju proizvoda tridesetak poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske, najprije na prestižnom sajmu TAVOLA u Kotrijku u ponedjeljak, te prezentaciju njihovih proizvoda u parlamentu u utorak. Direktor Tera Tehnopolisa d.o.o. Ivan Štefanić je izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom u Kotrijku te uvjerenje kako će brojni poslovni razgovori rezultirati i konkretnim ugovorima.

– Kvalitetna prezentacija je ključna kako bi hrvatski prehrambeni proizvodi stigli na stolove 500 milijuna potrošača u Europskoj uniji. Upravo zato sam omogućila ovim vrijednim ljudima da sa svojim proizvodima upoznaju potencijalne inozemne partnere na sajmu TAVOLA, ali isto tako, da se upoznaju s institucijama Europske unije. Naime, u institucionalnu potporu EU i Republike Hrvatske, uvjerena sam da će njihovi proizvodi pronaći mjesta na zajedničkom tržištu – istaknula je Borzan.

Inače, u Europskoj uniji, 1.160 proizvoda nosi oznaku izvornosti te postižu do 50 posto višu cijenu na tržištu.

Prezentaciju nazvanu “Hrvatski doručak u Europskoj uniji”, posjetilo je mnoštvo gostiju, parlamentaraca, diplomata uz, naravno, većinu hrvatskih zastupnika.