Predsjednik Europskog parlamenta i kandidat europske ljevice za novog predsjednika Europske komisije, njemački političar Martin Schulz, danas je na poziv europarlamentarne zastupnice Biljane Borzan došao u Hrvatsku.

Nakon slijetanja, gdje ga je u Zračnoj luci Osijek dočekala zastupnica Borzan, predsjednik Schulz je s premijerom Zoranom Milanovićem obišao područja županjske Posavine zahvaćena nezapamćenim poplavama.

U kraćem razgovoru sa zastupnicom Borzan, Schulz se interesirao o situaciji na poplavljenim područjima, a posebno ga je zanimalo zbrinjavanje stradalih i kako teče organizacija pomoći iz europskih zemalja.

Gospodin Schulz je naročito izrazio zanimanje za buduće konkretne mjere koje će Hrvatska u suradnji s Europskom unijom poduzeti na aktivnosti za normalizaciju stanja, te puni povratak života, ali i radnih aktivnosti na poplavljenim područjima.

Poslijepodne, predsjednik Schulz će boraviti u Osijeku gdje će razgovarati ponajviše s mladim Osječanima i saslušati njihova razmišljanja o budućem djelovanju EU.