Prvi radni dan nakon Praznika rada, zastupnica u Europskom parlamentu i kandidatkinja za novi prvi puni mandat, Biljana Borzan, provela je na mini-turneji po mjestima Brodsko-posavske županije. Najistočnija općina ove županije – Okučani – jučer je obilježila 19. godišnjicu od vojno-redarstvene akcije Bljesak, te je zastupnica Borzan, po dolasku u Okučane položila vijenac na središnjem križu u mjesnom parku.

Obilazak Okučana, u pratnji kolega iz mjesne organizacije SDP-a nastavljen je druženjima i razgovorom s građanima na poznatoj ‘okučanskoj pijaci’.

Sljedeća destinacije je bila Nova Gradiška. Brojne okupljene građane i kolege iz tamošnjeg SDP-a, zastupnica Borzan je počastila kavom, da bi ubrzo nastavila put Velike Kopanice, a potom i u najistočniju općinu ove županije – Gundinci. U društvu stotinjak građana, članova SDP-a i HNS-a, kao i mnogih načelnika obližnjih općina, zastupnica Borzan je sve pozvala na što veću izlaznost na predstojećim izborima za Europski parlament.

– Na prošlogodišnjim ‘brzinskim’ izborima za Europski parlament, kod nas je zabilježen jedan od najslabijih odaziva birača. Ne dopustimo da se to u Hrvatskoj dogodi i ove godine, jer Europski parlament je danas i hrvatski parlament. Tamo se donose odluke važne za svakodnevni život svakog građanina Europe. Kako u Bruxellesu, Helsinkiju, Beču, tako i za naše ljude u Zagrebu, Osijeku, Brodu ili Gundincima. Zato je važno da što više hrvatskih birače preuzme odgovornost i pristupi izborima 25. svibnja – kazala je Biljana Borzan.

Posjet Brodsko-posavskoj županiji, završen je kasno poslijepodne u središtu Slavonskog Broda, gdje zastupnica razgovarala s mnogima od nekoliko stotina okupljenih građana.