Počela je, čini se, neslužbena kampanja za izbore za Europski parlament. Iz Bruxellesa je s temom zašto je važno glasovati na europarlamentarnim izborima članovima i simpatizerima SDP-a jutros došla govoriti zastupnica Biljana Borzan.

Osim što je govorila što sve za Hrvatsku u pogledu povlačenja sredstava iz europskih fondova i zapošljavanja znači članstvo u Uniji, Borzan se osvrnula i na nedavno neprihvaćanje izvješća o ravnopravnosti žena i muškaraca u području rada i plaća, protiv čega su glasovali europski pučani i zeleni, a među njima i zastupnici HDZ-a i Ruža Tomašić.

Ukoliko želimo takvu Europu, koja će slati takve poruke iz parlamenta, da žene i muškarci nisu ravnopravni, tada možemo ostati kod kuće pa da prevladaju one konzervativne snage koje će unazaditi naše živote. Rekla bih da je glasovanje o tom Izviješću, koliko god tužno i poticajno. Jer, ukoliko želimo naprednu Europu, mislim da moramo izići na izbore i opredijeliti se za one koji nose napredak, rekla je SDP-ova eurozastupnica.